Burza práce a přehlídka škol Vsetín 2019

Více než čtyři desítky středních škol, pětice vyšších odborných škol, jedna vysoká škola a přes dvacet zaměstnavatelů ze Vsetínska i okolí se představí na „Burze práce a přehlídce škol Vsetín 2019“. Akce, na jejíž organizaci se spolupodílí Kontaktní pracoviště ÚP ČR ve Vsetíně, Město Vsetín a Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o. p. s., proběhne ve dnech 24. – 25. 10. 2019 ve Velkém sále Domu kultury Vsetín. Zájemci mohou první den přicházet mezi 9.00 – 17.00 hodinou, druhý den pak od 8.00 do 16.00 hod.

Přehlídka je určena především žákům základních škol a jejich rodičům, studentům závěrečných ročníků středních škol a zástupcům široké veřejnosti, kteří hledají pracovní uplatnění.

Budoucím středoškolákům a lidem hledajícím zaměstnání se tak nabízí příležitost získat potřebné informace, které jim mohou pomoci při výběru té nejvhodnější školy a oboru. Příchozí budou mít také možnost komunikovat s personalisty zúčastněných firem, předat jim svůj životopis a seznámit se s nabídkou volných pracovních míst.

Zástupci Úřadu práce ČR pomohou návštěvníkům s orientací ve vzdělávací nabídce škol, žákům posledních ročníků ZŠ pak s volbou nejvhodnější profese z hlediska uplatnění na pracovním trhu. Všem zájemcům pak poskytnou informace nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také z oblasti zprostředkování zaměstnání a aktivní politiky zaměstnanosti.

Připraven bude i doprovodný program doplněný praktickými ukázkami na pódiu či zajímavými video-prezentacemi přítomných firem a škol.

Burza je realizována v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Podrobné informace budou průběžně zveřejňovány na webové stránce www.burzavsetin.cz.

Žáci naší 9. třídy navštíví Burzu v pátek 25.10. 2019.