Školou chodil Mikuláš

V úterý 5. prosince 2023 se ve škole objevil Mikuláš a jeho družina (deváťáci v perfektních a nápaditých převlecích), aby se ujistili o tom, že ve škole máme hodné děti.

Letos na ně čekala delší trasa než obvykle. Nejprve zavítali do přístavby školy, poté do hasičského domu, pak navštívili třídy prvňáčků v odborném učilišti a nakonec potěšili i sedmáky v kulturním domě. Měli sice nějaké tipy na „zlobivce“, ale nebyli to v žádném případě takoví, které by si čerti chtěli odnést s sebou do pekla.

Ve všech třídách Mikuláš chválil i upozorňoval na to, co se dá zlepšit. Andílci připomněli některé adventní tradice, obdarovali děti drobnou sladkostí a ty jim na oplátku zazpívaly, zarecitovaly básničku a některé i zatančily.
Mikuláš a spol. nakoukli také do tříd 2. stupně. Tam by se asi těch „neposluchů“ a „nezbedníků“ našlo více, ale Mikuláš jim ještě dal šanci se polepšit.

Letošní putování Mikuláše a jeho pomocníků bylo moc fajn. Probíhalo ve velice milé a klidné atmosféře a přivodilo hezkou předvánoční náladu.

A společně se nyní na Vánoce budeme těšit.

Mgr. Kateřina Machačová, třídní IX.A