Fotbalové naděje

Po mnoha letech máme na naší škole tým velmi talentovaných kluků, kteří doslova žijí fotbalem. Jedná se o chlapce z pátého až sedmého ročníku (Hlib Romaněnko, Matyáš Pajdla, Matěj Herman, Dominik Pavlištík, Lukáš Volf, Samuel Kunovský, David Tvrdoň, Jakub Kunovský, Kryštof Orava, Miroslav Hadaš).

Během podzimu jsme se zúčastnili několika turnajů a vždy jsme se umístili mezi prvními třemi týmy.

Začátkem října jsme vyhráli okrskové kolo v halové kopané v Zašové bez ztráty bodu. V prvním listopadovém týdnu jsme obsadili třetí místo v okresním kole v malé kopané 6+1 ve Valašském Meziříčí.

Přihlásili jsem se také do celostátní školní futsalové ligy. V prvním turnajovém kole jsme na domácí půdě zvítězili a nechali za sebou tým z Přerova a Nezamyslic. V zápase s Přerovem se zaskvěl Mira Hadaš, který vsítil všech pět branek a byl vždy tahounem celého týmu. Za zmínku stojí také výborný výkon brankáře Jakuba Kunovského.

Výsledky:   ZŠ Kelč – F10-ZŠ Za Mlýnem Přerov 5:2 (3:2),

ZŠ Kelč – F8-Masarykova ZŠ a MŠ Nezamyslice 3:1 (1:0)

ZŠ Za Mlýnem Přerov – F8-Masarykova ZŠ a MŠ Nezamyslice 14:2 (6:2)

ZŠ Přerov U Tenisu se odhlásila.

Postupují: ZŠ Kelč a ZŠ Za Mlýnem Přerov

Ve druhém kole futsalové ligy jsme cestovali do Velké Bystřice, kde nás čekala mužstva ze škol Uničova, Přerova a domácí Velké Bystřice.

Opět jsme podali velmi bojovné a kvalitní výkony, i když hráči našeho týmu byli o hlavu menší než ostatní. V prvním utkání jsme otočili nepříznivý stav s Přerovem z 0:2 na 3:2. Tým z Uničova jsme přehráli jednoznačně 4:0. Bohužel nám nevyšlo utkání s domácím týmem Velké Bystřice, když jsme si ve velkém tlaku za nepříznivého stavu 1:2 vytvořili  mnoho šancí, ale soupeř z brejků skóroval, a tak jsme prohráli 2:5. Tato porážka nás odsunula na druhé místo v turnaji a tím pádem pro nás letošní školní futsalová liga skončila, neboť do finále divize postoupil pouze vítěz.

Naše výsledky: ZŠ Kelč – F10-ZŠ Za mlýnem Přerov 3:2, ZŠ Kelč – ZŠ Velká Bystřice 2: 5,
ZŠ Kelč –
ZŠ Uničov 4:0.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem rodičům za podporu  a  trenérům ve fotbalových klubech za výchovu a rozvoj fotbalových dovedností naší nejmladší generace. Dík patří také Sdružení dobrovolných hasičů Kelč, kteří nám zapůjčili své auto a tím velmi zjednodušili dopravu do Velké Bystřice.

Mgr. Pavel Faltýnek