Čekání na Vánoce

Loni o této době jsme se radovali, když 4. prosince „pustili“ prvňáky a druháky po dlouhé pauze do školy. Pak se přidali „na střídačku“ další třídy, ale bylo to divné, škola byla jako bez života.

Vánoční stromečky jsme sice nazdobili, udělali jsme si i vánoční výzdobu na chodbách, ale nebylo to ono.

Letos jsou děti k naší radosti ve škole,  jistá omezení sice platí pořád, ale leccos se dá vymyslet i jinak a taky je to fajn. Např. takový 6. prosinec – tak to byl vždy den „D“ pro deváťáky. Domluvili se, kdo bude Mikuláš, kdo čert či anděl, patřičně se namaskovali, oblékli a pak se vydali na cestu po škole, aby se ukázali a předvedli ostatním dětem. Jejich putování školou doprovázel patřičný rámus a přiměřené řádění, ale s tím se musí počítat. Deváťáci jsou asi zklamaní, že se nemohli předvést, ale situace není pro konání takových akcí vhodná.

Letos to je již podruhé, co Mikuláš nechodí po škole, jen tajně naděluje. Zrovna včera zanechal pod vánočním stromečkem pro každou třídu balíček s malým dárkem pro každého žáka. Myslím, že překvapil a zároveň potěšil.

Předvánoční dny nám ve všech prostorách školy zpříjemňuje vkusná vánoční výzdoba, na níž se podíleli žáci, vyučující a vychovatelky školní družiny. Všem za to děkuji.

Prohlédněte si fotografie z naší vánoční galerie a uvidíte sami.

Přejeme všem klidné dny!

PhDr. Pavla Čučková, zástupkyně ředitelky školy