Naši deváťáci

Milí deváťáci,

rok se s rokem sešel a je tu konec školního roku 2020/2021, vašeho posledního a nutno podotknout také zvláštního v důsledku mimořádných opatření kvůli nemoci Covid -19.

Máte za sebou přijímací zkoušky, zápisové lístky jsou odevzdány na středních školách a vysvědčení čeká na předání.

Prožili  jsme s vámi devět let, v průběhu kterých jste se postupně z malých, většinou snaživých a poslušných dětí měnili na větší až skoro dospěláky, kteří už mají třeba i občanku, prosazují svůj názor, jsou často vzdorovití a neposlušní. Zároveň ale už je na vás spoleh, učíte se zodpovědnosti, jste pracovití a ctižádostiví a hlavně si už asi uvědomujete, že vás ani rodiče, ani učitelé nebudou stále tzv. vodit za ručičku a umetat vám „cestičku“, ale že se s překážkami života musíte  každý poprat sám.

Věříme, že nezapomenete na spoustu akcí, které jste ve škole i mimo ni zažili se svými spolužáky a učiteli a učitelkami (výlety, lyžák, kulturní a sportovní akce) a možná si až s odstupem několika let uvědomíte, kdo vás ve škole ovlivnil a jak.

Deváťáci, v dalších letech Vám přejeme, ať se Vám daří, ať jste spokojeni a šťastni a máte hodně štěstí a sil, abyste mohli jít za svými sny.

Vaši učitelé Základní školy v Kelči