Výlety deváťáků

Exkurze Olomouc

V pátek 7. června jsme se vydali do Olomouce – cíl Univerzita Palackého. Autobusem jsme vyjeli pár minut po osmé a asi za hodinku jsme byli na místě. V areálu univerzity jsme po dobu asi 90 minut procházeli jednotlivými stanovišti. Témata na nich se týkala geologie, přírodopisu, chemie, ale sedmáky, kteří jeli s námi, zajímalo hlavně stanoviště, na němž mohli za získané body dostat balónky.

Pak naše cesta vedla k nákupnímu centru Šantovka.

Pobyt v Olomouci se vydařil, líbilo se nám tam.

Veronika Fabíková, účastnice

Výlet do Prahy

V úterý 11. června jsme se vydali do našeho hlavního města – vlakem v 6.10 z Hranic. Těšili jsme se na den plný poznání a zajímavých informací.

Naší první zastávkou byla Prašná brána a odtud jsme pokračovali na Staroměstské náměstí k orloji. To už bylo sluníčko pořádně vysoko a pražilo a pražilo a čím více postupoval den, teplota stoupala. Po Karlově mostě jsme přešli na druhý břeh Vltavy a cestou kolem chrámu sv. Mikuláše jsme vystoupali k Pražskému hradu. Prohlédli jsme si chrám svatého Víta a tramvají a lanovkou jsme se přemístili na Petřín. Navštívili jsme zrcadlové bludiště a podívali se na Prahu z rozhledny. Při přesunech Prahou jsme kombinovali jízdu tramvají a metrem a z Václavského náměstí, kde jsme měli jeden ze dvou tzv. rozchodů jsme už v pokročilém odpoledni zamířili k hlavnímu nádraží. Vlak, kterým jsme se měli vracet, měl bohužel čtyřicetiminutové zpoždění a pobyt ve „vypečené“ hale byl fakt nepříjemný. Jinak si ale na nic z tohoto dne nestěžujeme. Bylo to bezva a moc jsme si to užili.