Medailová smršť v Bystřici pod Hostýnem

V pondělí 9. prosince se chlapci a děvčata z pátého ročníku zúčastnili tradičního Mikulášského turnaje v Bystřici pod Hostýnem.


Na tento turnaj jsme se průběžně připravovali  od začátku školního roku a
s postupujícím časem rostlo nadšení i kvalita hry v obou kategoriích.
Turnaj v Bystřici měl mezi kluky nejvyšší úroveň za poslední roky a úspěchu tak mohl dosáhnout  jen tým, který byl vyrovnaný nejen v obranné a útočné činnosti , ale i na postu brankáře.

Na Mikulášském turnaji naši kluci ( Draci Kelč) předváděli rychlou, kombinační hru se dvěma výraznými střeleckými individualitami v útoku  Adamem Syryčanským
(nejlepší střelec našeho týmu s 15 brankami) a Vojtou Stříteským ( 9 branek). Zápasy ogarů byly velmi dramatické, neboť se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Bohužel ve čtvrtfinále za stavu 5:6 si Vojta Stříteský podvrtl kotník a to znamenalo konec našich nadějí. Kluci nakonec podlehli  Jedovatým škorpionům 9:11.
K lepšímu výsledku nám chyběla kvalitnější obranná činnost, ale přesto jsme s výkonem chlapců spokojeni, protože na hřišti odevzdali maximum.

K kategorii dívek jsme vytvořili dva týmy (Vosy Kelč a Gejzír Kelč). Dívky Gejzíru vyhráli ve své kvalifikační skupině oba zápasy, a tak nastoupily v semifinálovém derby proti druhému týmu kelečských děvčat, která skončila ve své kvalifikační skupině na druhém místě. Byl to velmi vyrovnaný zápas do poslední sekundy, neboť Vosy srovnaly na konečných 2:2 12 sekund před koncem. O postupu do finále tak rozhodly až 7 metrové hody, ve kterých byly šťastnější Vosy. Na Gejzír tak zbyl pouze souboj o 3. místo, ve kterém rozdrtily tým Myšáků 10:3. Tým Vos bohužel nestačil ve finále na jednoznačně nejlepší tým děvčat z Bystřice (Dračice) a podlehl 15:7.

Na závěrečném vyhlašování výsledků jsme viděli u našich děvčat i slzy štěstí.
I dívkám patří za předvedené výkony a reprezentaci naší školy obrovské poděkování a věříme, že na tyhle úspěchy naše škola úspěšně naváže i v budoucnu.

Tým chlapců (Draci): Adam Syryčanský, Filip Zábranský, Štěpán Kutálek, Daniel Mareček, Šimon Perutka, Vojtěch Stříteský, Štěpán Škařupa
Tým děvčat (Gejzír): Tereza Dreschlerová, Gábina Dreschlerová, Tereza Kunovská, Amálie Machačová, Sabina Tvrdoňová
Tým děvčat (Vosy): Saša Přívratská, Aneta Jiříčková, Bára Plesníková, Agáta Strnadlová, Ester Přaslicová

Mgr. Pavel Faltýnek a Mgr. Adam Hrdlička, učitelé TV