Jak jsme vyráběli krmítka

Jak jsme vyráběli krmítka:
Kdy? 16.1.2019.
Kde? V dílně OU Kelč.
S kým? S panem učitelem a jeho žáky.
Výsledek? Krmítka se povedla a my jsme byli se svými výrobky velice spokojeni.
Žáci 4.B


Líbilo se mi, že jsme si navzájem pomáhali. Bylo príma, že se nám kluci věnovali. Budky se nám všem povedly. Jejich výroba byla zábavná. Klidně bych si to ještě jednou zopakoval.
Vojta Stříteský


Nejvíc se mi líbilo, že mi se vším pomohli žáci z OU a že jsem si vyrobené krmítko mohl odnést domů. A co bylo úplně nejlepší? Tak to byla svačina na dílně a pak sladká odměna od Štěpy Krby.
Štěpán Škařupa


Moc dobrá společnost, atmosféra a žáci, kteří se snažili nám pomoci. Děkujeme! A taky paní učitelce a panu učiteli Havranovi, kteří to tak hezky naplánovali. Už se těším, až z krmítka budou zobat ptáčci.
Barča Plesníková


Tato středa byla úžasná. Moc jsem si to užila. Představte si, málem jsem jednoho kluka, který mi pomáhal, bouchla kladivem do prstu. Ale včas zareagoval, a tak se nic nestalo. No zkrátka, bylo to super!
Agátka Strnadlová


Na zhotovení krmítka jsem se těšil od doby, kdy nám to naše paní učitelka oznámila. Nemohl jsem se dočkat. Měl jsem strach, že to nezvládnu, ale nakonec to vyšlo. Je krásné!
Jan Chupík


V OU se mi moc líbilo. Měla jsem radost, když jsem si sama zatloukla první hřebík. Se střechou jsem si nevěděla rady, a tak jsem požádala o pomoc. Společnými silami jsme krmítko dokončili.
Bětka Radová


Tento den se mi moc líbil. Vyrobené krmítko bylo překrásné.
Alice Tichánková


Co se mi líbilo nejvíce? Vybavení dílny, kancelář pana mistra a hlavně výroba krmítka! Nejdříve jsem si myslel, že to nezvládnu, ale po dokončení jsem byl na sebe pyšný. Dnes už také vím, že se při práci musím soustředit a dávat pozor. Protože při broušení jsem se málem pořezal o hranu dřeva. Naštěstí to dobře dopadlo.
Petr Pavlišťík


Tato akce v OU se mi moc líbila. Rád pracuji, a tak mi výroba krmítka šla od ruky. Pomáhal jsem i ostatním spolužákům. Pan mistr mě pochválil a řekl, že takového kluka jako jsem já bere do třídy hned. Třeba se u něho vyučím. Už se těším.
David Štoller


Už od rána jsem se těšila. Když jsme dorazili na dílnu do zámku, čekaly na nás již připravené pracovní stoly s nářadím a dřevem na budku. Nejdříve jsem jednotlivé díly osmirkovala a poté jsem vzala do rukou kladívko. Na zpevnění tam měly být i vruty, ale s tím jsem si neporadila. Pomohl mi jeden žák z OU. Měla jsem radost z krmítka, ale víte, co se mi ještě moc líbilo? Když jsme svačili. Měli jsme tam židle, ale nejlépe se nám sedělo na bednách od nářadí. Dnes se mi vyučování moc líbilo, seznámila jsem se a naučila jsem se zase něco nového.


Monika Pospíšilová Děkujeme, bylo to fajn! Vcelku jsme to rychle a hlavně bez úrazu zvládli. Krmítko se povedlo všem!
Anetka Jiříčková


Výroba krmítka se mi líbila, bylo to moc fajn. Jen mi nedělal dobře ten hluk a rámus z bouchání kladívek. Ale klidně bych tam šel ještě jednou. Třeba na výrobu letadla nebo loďky.
Jirka Kundrátek


Za hotové krmítko jsem dostala jedničku s hvězdičkou! A povedlo se mi. Sice mi to dlouho trvalo, než jsem obrousila všechny hrany krmítka, protože jsem měla strach, aby se ptáčci nezranili, když tam budou přilétávat. Je krásné a už se těším, jak se budu dívat na zobající ptáčky.
Ester Přaslicová


V zámku nás přivítali naši pomocníci s panem učitelem. Měli jsme už připravená pracovní místa s vybavením. Nejprve jsme si řekli postup, na co si dát pozor, aby nedošlo k úrazu a pustili jsme se do díla. Práce mě bavila a ještě bych si někdy moc rád něco podobného vyrobil. Doma se krmítko všem líbilo a už teď visí na pergole na naší zahradě. Návštěva a výroba se mi fakt moc líbila.
Štěpán Krba

Z.H.